Navbar

Félkrajcár Alapítvány

A szülők által létrehozott és működtetett Félkrajcár Alapítvány célja a sóskúti óvodás gyermekek kulturális, ismeretterjesztő és sportprogramjainak támogatása. Hiszünk abban, hogy a környezetünkért érzett felelősség, a közösség tagjai iránti szolidaritás, a szellemi és érzelmi igényesség alapjait a korai kisgyermekkorban mi magunk – szülők, óvodapedagógusok, a gyerekeket körülvevő felnőttek – teremtjük meg, s hogy mostani befektetésünk többszörösen is megtérül a jövőben, amikor ezeket a kisgyerekeket közösségükért és környezetükért felelősen élő, tevékeny felnőttekként látjuk majd viszont.

Az alapítvány 2007-ben vált közhasznú szervezetté, és azóta jogosult a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásából származó összegek fogadására. Az első évben 242460 forint gyűlt össze ilyen forrásból, így első ízben 2008-ban szervezhettünk komolyabb kulturális, ismeretterjesztő és szabadidős programokat a gyerekeknek.

Több év aktív működés után elmondhatjuk: az óvodavezetés jóindulatúan támogatja, értékeli munkánkat, számít ránk, a szülői munkaközösséggel pedig szorosan összefonódva, egymás lehetőségeit kiegészítve dolgozunk a gyerekekért. Több mint 110 gyermekünkön keresztül mintegy 300 sóskúti lakos életére vagyunk közvetlen hatással. Elsősorban a nevelési munkatervhez kapcsolódó programokat, a jeles napok köré szerveződő eseményeket támogatjuk, de számíthat ránk az óvodavezetés az eszközbeszerzések terén is.

Az óvodás gyerekek óvodán kívüli életének színesítése érdekében vállaltuk fel az első eurokonform játszótér megépítéséért létrehozott civil kezdeményezés támogatását. Nagy örömünkre a játszótér 2010 márciusában elkészült - és ebben talán egy picit a mi munkánk is benne volt.
Munkánkról rendszeresen beszámolunk az óvoda faliújságján, a helyi lapban és az óvoda honlapjának erre szolgáló menüpontjában.

Tevékenységünk folyamatossága csak a bevételek folyamatosságával biztosítható. Nonprofit szervezetként fő bevételi forrásunk a magánszemélyektől, intézményektől és cégektől érkező adományok. E források felkutatását a kuratóriumi tagok önkéntes munkával, szabadidejükben végzik, csakúgy, mint a pályázati lehetőségek figyelését, illetve a pályázati anyagok összeállítását. Meggyőződésünk, hogy az itteni gyermekeket támogató, jótékony tevékenységnek helyi szinten komoly presztízsértéke van. Erről az alapítvány is gondoskodik: támogatóink nevét minden fórumon kiemeljük, tárgyi adomány esetén az adományon vagy annak környezetében köszönő táblát helyezünk el.

Nagy örömmel fogadunk tárgyi adományt is, hiszen rengeteg olyan holmira van szükségünk, amelyet akár a mindennapi óvodai nevelési munka, akár a szűkös óvodaépület küszöbön álló bővítése és felújítása során fel tudunk használni. Tárgy vagy szolgáltatás adományozása esetén természetesen előzetesen egyeztetünk az óvodavezetővel a szükségletekről.

Az alapítvány adószáma: 18702745-1-13, bankszámlaszáma: Érd és Vidéke Takarékszövetkezet 64800066-10602287. Adományozóinknak az adózási szabályoknak megfelelő igazolást küldünk, melynek segítségével az adományozott összeg az adományozó adóalapját csökkenti.
Támogatóink segítségét a 118 sóskúti óvodás gyermek nevében is köszönjük:

a Félkrajcár Alapítvány kuratóriuma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése