Navbar

2015. november 26., csütörtök

Nyuszi csoport

Óvodánk hatodik csoportját 2015. szeptember 1-én nyitottuk meg


Óvó nénik:
Budayné Sinka Gabriella
Horváthné Körtvélyesi Ivett

Dadus nénink: Pluhár Gáborné
Pedagógiai asszisztens: Mészárosné Kandra Katinka (Katinka néni)

Jelenlegi csoportlétszámunk 23 fő, osztatlan vegyes csoport, ahol 4 gyermek iskolába készül, 7 gyermek középsős korú és 12 gyermek kiscsoportos.


Voltak, akik az óvoda másik csoportjaiból kerültek át a vegyes csoportba, volt aki másik óvodából, bölcsődéből érkezett és voltak akik otthonról kerültek csoportunkba.
Fiúk-lányok aránya 11-12.

Az iskolába menők sokat segítettek a kisebbek befogadásában és ezt önmaguktól, szívesen tették és teszik most is folyamatosan főleg a lányok. A kicsiket önállóságra próbáljuk nevelni, amit egyedül meg tud tenni, azt kivárjuk és biztosítjuk rá az időt.

Megalkottuk a szokás és szabályrendszerünket, figyelembe véve a vegyes életkorú csoport jellemzőit, amit a csoportban dolgozó felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt fontos betartani és betartatni, mert így érzik a gyermekek biztonságban magukat, ha tudják, mire számíthatnak, ha tudják mikor mit lehet—mikor mit tehet.

A hét egy-egy napján pedagógiai asszisztens segíti munkánkat.

Személyiségünkkel, modorukkal, viselkedésünkkel igyekszünk követendő példát mutatni a gyermekeknek.

Szülőkkel együtt arra törekszünk, hogy a gyermekek jókedvűen boldogan éljék meg óvodás napjaikat. Ennek érdekében, igyekszünk családias légkört kialakítani ahol a gyermekek biztonságban érzik magukat és érezzék, hogy bármikor nyugodtan bizalommal fordulhatnak a felnőttekhez.
Próbáljuk toleranciára, egymás elfogadására nevelni őket itt is fontos szerepe van a példamutatásnak. Pedagógiai tudásunk hozzárendelésével kívánjuk fejleszteni a gyermekek személyiségét, tehetségüket kiemelve fejleszteni esetleges lemaradásukat korrigálni. Ennek érdekében minden nap felkínálunk különböző tevékenységeket barkácsolást, éneket, énekes játékokat minden nap mesét, verset, mondókákat és ezeket a tevékenységeket a környezeti témák köré csoportosítva kínáljuk fel , ezzel is hangsúlyozva a területek összefüggéseit.

Ennek a korosztálynak fő tevékenysége a játék, ezen belül nyújtjuk, csempésszük be a tudást társas játékokkal, tematikus játékokkal, dramatikus játékokkal. Heti egy alkalommal a tornateremben nagymozgást fejlesztünk és szintén heti egyszer a nagy csoportosok néptánc oktatásban részesülnek. Sétálunk, megfigyelünk, kirándulunk. Mindezek megvalósításához számítunk a szülők aktív részvételére, hol személyes részvétellel, hol gyűjtő munkával, hol szervezésben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése