Navbar

2014. február 20., csütörtök

SZMK beszámoló

Kedves Szülők!

Egy röpke kis beszámolóban szeretném elmondani, hogy mi mindenben segítettük és segítjük az óvodát az elmúlt és a jelen két tanévben.

Az Szmk csapata a 2012/2013-as tanévben is igen sokat tevékenykedett. Támogatta a Tökfaragó versenyt, a Márton napot - ahol elkészítettük a gyermekek fejdíszeit és síkbábokkal leptük meg az ovisokat-, Madáretető készítő versenyt. Mikuláskor támogatta az interaktív Mikulás programot és a szülők csapata egy kis bábjelenettel lepte meg a gyerekeket, melynek a címe, Télapó az erdőben volt. Minden kis csemete kapott 1-1db. Szaloncukrot. A Falu Mikulása rendezvényre sütikkel készültünk. Támogattuk a csoportok karácsonyi ajándékait. Megcsináltuk a kis adventi vásárunkat is. Támogattuk az Állatsimogató programot, a Sport napot. Húsvétkor az szmk által készített kis tojástartó kakasokat és tyúkokat, hurkapálcás síkbábokat kaptak a gyerekek. Támogattuk a kirándulásokat.

Az idén is hasonló erőbedobással szeretnénk színesebbé tenni óvodánk kis közösségének a napjait.

Az idén – 2013/2014-es tanév első felében - is megrendezésre került a tökfaragó verseny, mely értékelését az szmk finanszírozta.
A tökök után sorra kerültek a libák is! Márton napon meglepetés dalokkal készültek a gyerekek, melyet az ünnep záró programjaként a lámpásokkal való vonuláskor adtak elő, a szülők pedig besegítettek a lámpások kivitelezésében és a zsíros kenyér -parti előkészületeiben.
Közben a családok körében elindult a Madáretető készítés, melynek a díjazását az szmk állta.
Elérkeztünk a Mikulás napjához. A december 6-án érkező Mikulást és a műsorát az szmk finanszírozta. December 7-én pedig az szmk lelkes kis csapata egy bábjátékot adott elő a gyerekeknek, melyhez járt a szülők által elkészített kis rénszarvas 1-1db. szaloncukorral.
Készültünk a Falu Mikulására is egy kis süteménnyel. A 2013-as évet az adventi vásárunk zárta.

A szülői munkaközösség felajánlott az elkészített rénszarvasokból egy kis doboznyit a Heim Pál kórháznak, hogy az ott levő gyerekeket is meg tudják lepni egy kis ajándékkal.

Szeretném megköszönni a lelkes kis csapatom – szmk – segítségét, valamint az óvodába járó szülői összefogást és a tőlük kapott segítségeket.
Egy idézettel zárnám a beszámolómat:
“Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is — valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.”
 
Törőcsik Szilvia 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése