Navbar

2013. május 7., kedd

Gyermekkorunk legszebb emlékei

Szeretettel meghívjuk óvodánkba a
„GYERMEKKORUNK LEGSZEBB ELMÉKEI”
kiállításra, melyet 2013. május 6-án 16:00-kor nyitunk meg.

 
Kedves Vendégeink!

Köszönöm, hogy megjelenésükkel megtisztelik a játék kiállításunkat. Az összegyűjtött anyag felöleli az elmúlt 50 évet. Óvodában vagyunk, itt és ebben a korban az egyik legfontosabb dolog a gyermekek és a felnőttek életében is a játék.

Fontosnak tartjuk, hogy megismerjék a gyerekek azokat a játékeszközöket amelyekkel nagyszüleik és talán a szüleik is játszottak.

Látható, hogy a régi játékokhoz képest mennyit változott a világ. A mai gyerekek életét már a számítógép, a DVD és egyéb technikai eszközök töltik ki, pedig mint látható amikor ezek nem voltak, akkor is játszottak a gyerekek és voltak játékaik.

Sokunknak mindezek már szinte lomok, pedig gyermek korunk meghatározó játékai voltak, és bizony a szüleinknek sokszor le kellett mondani valamiről, hogy valamelyiket megkaphassuk. Némelyik giccses is, de régen ilyenek voltak. A mai gyermekjátékok már sokkal igényesebbek, igyekszenek formálni a gyermekek esztétikai fogékonyságát.

Mint pedagógus elkell, hogy mondjam a régi idők jobban segítettek a természethez való kötődést, az arról való tudást valahogy külön nem kellett tanítani, abban mindenki benne élt. A játékoknak életet a gyerekek adtak az életből vett példák alapján. A mai gyerekeket már teljesen más dolgok érdeklik, ami természetes is hiszen a fejlődésnek nem lehet útját állni. Azért a mi gyermekkorunk is szép volt!

Jöjjenek el és nézzék végig ezt a kiállítást, gondoljanak egy kicsit vissza a múltra, annak a szép oldalára, és a gyermekkorukra.

Látogassanak el hozzánk május 6.-tól 17.-ig.

A kiállítás naponta fél 1-től délután 17 óráig látogatható.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
                        
Bereczkiné U. Anna
óvodavezető
 
Képek a kiállítás megnyitóról:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése