Navbar

2012. január 23., hétfő

Bemutatkozás

A Sóskúti Napköziotthonos Óvoda most is használt épülete 1977-ben készült el. Első ide járt óvodásaink ma már saját gyerekeiket hozzák reggelente...

2007 nyarán nagyszabású belső felújításra került sor, megújultak a nyílászárók, a fűtésrendszer, a vízvezeték, a mosdók, a burkolatok.

2008. október 20-i ülésén az önkormányzat képviselőtestülete, elfogadva az óvodavezető indítványát, módosította az intézmény alapító okiratát, így ettől a naptól számítva az óvoda hivatalosan is a Dimbes-Dombos Óvoda nevet viseli.

2009 szeptemberében megkezdődött az óvoda régóta várt bővítésének első üteme. A régi épületszárnyra merőlegesen, a kert belseje felé új szárny épült, amelyben tornaszoba, szertár, kiegészítő helyiségek és két új csoportszoba, az emeleten pedig iroda, elsősegélyszoba, elkülönítő kapott helyet. Az első ütem 2010 nyarán fejeződött be. A második ütemben a jelenlegi épület új tetőhéjazattal való burkolása, födém- és falszigetelése, a harmadikban pedig a konyha bővítése és új berendezések elhelyezése várható. (Forrás: Sóskúti Híradó, 2009. szeptember).

Csoportszobáink tágasak, esztétikusak. Külön helységben működik a logopédia heti 4 órában.

A mozgásigény kielégítésére minden évszakban a tornaterem ad lehetőséget, amely az óvodai nevelésen kívüli szolgáltatásokat is fogad.

Tágas udvarunkon az uniós szabványnak megfelelő (tovább bővíthető) játékeszközök találhatók, balesetmentesített környezetben.

Óvodánkat elsősorban a településen élők, illetve az itt dolgozók veszik igénybe, de szívesen választják gyermekeik számára körzetünkön kívül élő szülők is.

A családok megváltozott életkörülményeiből adódóan óvodánkban a társadalom valamennyi rétegének gyermeke jelen van. Az adott körülmények az óvoda részéről tudatos fejlesztést feltételeznek a hátránykompenzálásban és tehetséggondozásban. Minden évben a beíratáskor dől el, hogy szeptemberben mennyi homogén és heterogén szervezésű csoportot indítunk, ami függ a gyermekek létszámától, korától. Fontos, hogy az újonnan induló csoport óvodapedagógusai azonosuljanak az osztott vagy osztatlan csoport előnyeivel, mert munkájuk csak így lehet eredményes.

Szülői kezdeményezésre közhasznú alapítvány ( a Félkrajcár Alapítvány) segíti az óvodai élet színesítését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése